Reuters'a göre Merkez Bankası'nın karşı karşıya olduğu dört soru: 'Türkiye bu oyunu daha ne kadar oynayabilir?'

Türkiye'deki faiz indirimi tartışmasını ele alan Reuters ajansı, yarın faiz indirmesi beklenen Merkez Bankası'nın karşısında dört soru bulunduğunu yazdı.

DUVAR - Türk Lirası'nda yaşanan rekor seviyelerdeki değer kaybının ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Ben faizi savunanla beraber olmam, olamam" sözlerinin ardından gözler yarınki Para Politikası Kurulu'ndan çıkacak faiz kararına çevrildi. Reuters ajansı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bu toplantı öncesinde dört soruyla karşı karşıya olduğunu yazdı.

Haberde faiz oranlarının düşürülmesinin beklendiği belirtilirken, "Bu adım muhtemelen Erdoğan'ı mutlu edecek ama analizciler, enflasyonun daha da yükselebileceği ve TL'nin düşüşünün hızlanabileceği uyarısında bulunuyor" denildi. Ajansa göre, öne çıkan dört soru ve yanıtları şöyle: 

Haberin Devamı
ÖTV tutarları değişti: Rakı, şarap ve biraya zam Uzmanı tek tek hesapladı: Her ay 2 bin 22 TL eksik aylık alacaklar UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda Dünyanın en değerli 100 kadrosu belli oldu: Süper Lig'den 3 takım var EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye