Ringo Starr, yapay zekayla tamamlanan 'The Beatles şarkısını anlattı: Dört çocukla duyacağınız son parça

Ringo Starr, The Beatles'ın yapay zekayla tamamlanan son şarkısı hakkında açıklamada bulundu. Starr, "Dört çocukla duyacağınız son parça. Ve bu bir gerçek" dedi.

Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Beatles'ın 'son şarkısı' yapay zeka kullanılarak tamamlandı. 1970 yılında dağılan grubun üyelerinden olan Ringo Starr, John Lennon'ın sesinin yapay zeka aracılığıyla enstrümandan ayrılarak yeni yaptıkları şarkıda kullanılması hakkında konuştu. 

Rolling Stone’a konuşan Starr, yeni parça için Lennon’ın vokallerini yapay zeka ile “asla” taklit etmeyeceklerini ve bunun yerine yapay zekayı önceden kaydedilmiş parçacıkları temizlemek için kullandıklarını söyledi. Starr, şarkıda George Harrison’ın sesinin de yer alacağını doğruladı. 

'DÖRT ÇOCUKLA DUYACAĞINIZ SON PARÇA'

Ringo Starr, "Dört çocukla duyacağınız son parça. Ve bu bir gerçek” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz ay BBC Radio 4'a konuşan grup üyesi Paul McCartney de, “Bu aşamada çok fazla şey söyleyemem ama açık olmak gerekirse, hiçbir şey yapay veya sentetik olarak yaratılmadı. Hepsi gerçek ve hepimiz onun üzerinde oynuyoruz. Yıllardır devam eden bir süreç olan bazı mevcut kayıtları temizledik” diye konuşmuştu.