Rishi Sunak, Kral 3. Charles'tan hükümet kurma yetkisini aldı

Kral 3. Charles'ın resmi görevi vermesiyle, Rishi Sunak resmen İngiltere başbakanı oldu.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'de dün iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilen Rishi Sunak, Kral 3. Charles tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi ve resmen başbakanlık görevini devraldı. Buckingham Sarayı'nda Kral 3. Charles ile bir araya gelen Sunak, İngiltere'nin 57'nci başbakanı oldu. 

Başbakanlık Konutu önünde halka seslenen Sunak, İngiltere'nin derin bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu, selefi Liz Truss'ın da bazı hatalar yaptığını söyledi. 

TRUSS'TAN SON 'ULUSA SESLENİŞ' KONUŞMASI

Öte yandan, 20 Ekim'de iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden Liz Truss, İngiltere Kralı 3. Charles'a istifasını sunmadan önce son kez ulusa seslendi. "İngiliz halkına inanıyorum ve önümüzde daha parlak günler olduğunu biliyorum" diyen Truss, "Başbakan olarak geçirdiğim zamandan beri, cesur olmamız ve karşılaştığımız zorluklarla yüzleşmemiz gerektiğine her zamankinden daha fazla ikna oldum" ifadelerini kullandı.

Ülkesinin Ukrayna'ya verdiği desteği sürdürmesi gerektiğini belirten Truss, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırganlığına karşı bu cesur mücadelede Ukrayna'yı her zamankinden daha fazla desteklemeliyiz" açıklamasında bulundu. (DIŞ HABERLER)