Rize'deki olaylı açılışa katılan başkan: Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum

Rize'deki olaylı Burger King açılışına katılan AK Partili İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, "Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum, sadece kurdele kestim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Rize'deki bir AVM'de Burger King şubesinin açılışı yapıldı. Duaların okunduğu törene, AK Partili belediye başkanları ve yöneticileri de katıldı. Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam, “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğradı. Acil serviste tedavi altına alınan Sağlam’ın burnu kırıldı, kulak zarı patladı. Rize Valiliği, olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü soruşturma başlatıldığını bildirdi.

'YESEYDİM İSRAL'E DESTEK OLACAKTIM'

Karar'ın haberine göre açılışa katılan belediye başkanlarından AK Partili İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, olayın açılış esnasında olmadığını, Kemal Sağlam’ın darp edildiğini görmediğini savunarak şunları kaydetti:

"İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim. Hakkımızda karalama kampanyası düzenleniyor. İsimlerimizi medyaya vererek 3 belediye başkanını da ateşe atıyorlar. Marketlerde de İsrail menşeili ürünler var. O zaman hiçbir şey almayalım marketlerden. Burada bakış açısında sorun var.”

(ALINTI)