Rojin'in cansız bedenini arkadaşını ziyarete gelen kişi buldu

Van'da kaybolan Rojin Kabaiş'in cesedinin, arkadaşının bahçesini sulayan Mehmet Emin Ankay tarafından bulunduğu öğrenildi.

Abone ol

VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, 18'inci gününde Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi'nde, Van Gölü kıyısında bulundu. Savcılığın ilk incelemesinin ardından 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cesedi Van Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Kabaiş'in cesedi Mollakasım Mahallesi'ne arkadaşı ziyarete giden Mehmet Emin Ankay (60) tarafından bulundu.

"Buraya arkadaşımın bahçesini sulamaya gelmiştim" diyen Ankay, "Saat 12.10'da bekçi arkadaş geldi. Onunla beraber aşağıya indik. Ben tepenin üzerine geldim, sahile inmemiştim. Baktım uzaktan insana benzeyen bir karartı gördüm. Bekçiye söyledim. Ondan sonra da askeriyeye haber verdik" ifadelerini kullandı.

Site bekçisi Oktay Aycan da "Sitede çalışan Mehmet Emin Anka sulama yapıyordu. Elini yıkayacağını söyledi. Bu sırada kıyıda ceset gibi bir şey olduğunu söyledi. Baktığımızda ceset olduğunu anlayınca jandarmayı aradık" dedi.

Kabaiş'in yakınlarından alınan bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında baba Nizamettin Kabaiş polis tarafından çağrıldı. Kendisine sahilde bir 'kıyafet' bulunduğu söylenerek, Mollakasım Mahallesi sahiline götürüldü. Kısa bir süre sonra ise İçişleri Bakanlığı, Kabaiş'in cesedinin bulunduğunu duyurdu.

Cesedin bulunduğu Mollakasım sahilinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine gelen savcı, ilk incelemeyi yaptıktan sonra, Kabaiş'in cesedi Van Adli Tıp Kurumu'na (ATK) getirildi.

ATK'de baba Nizamettin Kabaiş baygınlık geçirdi. Bunun üzerine ATK'ye yönlendirilen ambulansta, baba Kabaiş'e müdahale edildi.

Kabaiş'in en son görüldüğü Van YYÜ sahili ile cesedinin bulunduğu Mollakasım Mahallesi'ndeki nokta arasında, yaklaşık 25 kilometre mesafe bulunuyor. İki nokta arasında Çarpanak Adası ve adaya uzanan bir burun da bulunuyor. Arama çalışmalarına katılan bazı uzmanların yorumu, cansız bedenin bu burnu aşamayacağı ve bu kadar mesafeyi kat edemeyeceği yönünde.

Rojin Kabaiş'in otopsi işlemlerinin gece geç saatlere kadar devam edebileceği öğrenildi.

Aile yakınları otopsi işlemlerinin ardından Kabaiş'in cenazesinin defin işlemleri için Diyarbakır'a götürüleceğini söyledi.

(HABER MERKEZİ)