Roma Bostanı'ndan yaza davet

Roma Bostanı İnsanları, herkesi tohum topları yapmaya davet ediyor: Etkinlik 21 Nisan'da.

Abone ol

DUVAR - Roma Bostanı İnsanları, 21 Nisan Pazar günü Roma Bostanı’nda yapılacak etkinlikte 'Doğal Tarımın Yolu, Felsefesi ve Uygulaması' üzerine bir sohbetin sonrasında hep birlikte tohum topları yapmaya davet ediyor.

Etkinlik planına göre Kutluhan Özdemir’le Roma Bostanı’nda buluşulacak. ‘Doğal tarım çiftliği nasıl kurulur, nereden başlanır ve nasıl bir yol haritası çizilebilir?’in yanında ‘Tohum topları, yapılışı ve saçılacak uygun zaman dilimleri’ gibi başlıkların konuşulmasının ardından, tohum topları yapılacak.

Özdemir, "Biz sadece tohum topları yaparsak ve sonra bunların içine çok çeşitli, ormanlık ağaç, meyve ağaçları, sebze, tahıl ve alfa alfa, yonca gibi yeşil gübre bitkilerinin tohumlarını koyarsak, yağmurlar başlamadan önce bu tohum toplarını saçıp gerisini doğaya bırakabiliriz. Bütün bitkilerin tohumlarını içeren çok çeşitliliği kullanmamız gerekiyor. Bu şekilde büyük bir tohum çeşitliliğine sahip olarak ekim yapabilir, çorak dağları ve çölleri yeşillendirebiliriz. Doğal tarım çiftlikleri kurabiliriz ve kendine yeterlilik amaçlı sebze bahçeleri yapabiliriz" diyor.

Etkinlik, 21 Nisan'da 15.30’da Roma Bostanı'nda. (Cihangir)

.