Roma imparatoru Julius Sezar'ın parfümü günümüze uyarlandı

Roma imparatoru Julius Sezar'ın 'Telinum' isimli parfümü günümüze uyarlandı. Parfüm, ekim ayından itibaren Türkiye, Fransa ve İtalya'da aynı anda satışta olacak.

DUVAR - Antik dönemde kullanılan parfümleri gün yüzüne çıkaran Koku Kültürü ve Turizmi Derneği kapsamında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenker Atila'nın danışmanlığı, İtalya'nın Milano kentinde bulunan parfümörlerin desteği ve dünyaca ünlü Parfüm Tasarımcısı Bihter Türkan Ergül'ün imzasıyla, Antik Roma'nın İmparatoru Julius Sezar'ın 'Telinum' isimli parfümü günümüze uyarlandı.

Uzun bir çalışmanın ürünü olan parfümde, kaya gülünden turunçgillere, oudan ambere antik kokular birleştirilerek hazırlandı. Parfüm, ekim ayından itibaren Türkiye, Fransa ve İtalya'da aynı anda satışta olacak.

Haberin Devamı
Öğrencilerin en çok memnun olduğu üniversiteler belli oldu Haniye'ye suikast: 'İsrail nasıl İran’ın bu kadar derinine girebildi?' Kredi kartlarında bir dönem sona erdi: Bankalar da tahmin etmemişti... Akaryakıt fiyatları güncellendi: 1 Ağustos benzin, mazot fiyatları İslam Memiş'ten altın ve dolar uyarısı: Çarşı karışacak TOGG'un yeni modeli geliyor