Romanlar krizde: Düğünler azaldı, kültürümüz tehlikede

İzmir’in Göksu Mahallesi’nde yaşayan Romanlar, ekonomik kriz nedeniyle eskisi kadar çok düğün olmadığını, müziklerinin ve kültürlerinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söylüyor.

Uğur Yıldız

DUVAR - İzmir’in Göksu Mahallesi’nde yaşayan Romanlar, çoğunlukla kayıt dışı ve iş güvenliği olmayan mesleklerde çalışıyor.

Bölgede, Karabağlar Mobilya Sanayi’nin bulunması mahalle sakinlerinin zımpara ve cila işlerinde çalışmasına fırsat sağlıyor. Kimi günlük kimi haftalık çalışıyor ve neredeyse daimi işi olan yok kişi yok. Arabası olanın hurda topladığı, nispeten durumu iyi olanın da pazarcılık yaptığı Göksu Mahallesi’ndeki Romanlar, eskiden kültürlerinin geçim kaynakları olduğunu vurguluyor. 

Müzisyen olarak tanındıklarından bahseden Göksulular, pandemi ile artan krizden şikayetçi. Kışın müzik yapamadıklarını söyleyen Romanlar, kültürlerinin ve müziklerinin giderek kaybolacağından endişeli.

Haberin Devamı
Bu otomobilin fiyatı 1 milyon TL'nin altına düştü İBAN'a para yollarken iki kere dikkat Akaryakıt fiyatları güncellendi: 23 Temmuz benzin, mazot fiyatları Mevduat faizlerinde son durum belli oldu: 250 bin TL'nin getirisi uçtu Son anket belli oldu: CHP'nin oyları arttı, birinci parti değişiyor En güçlü pasaportlar belli oldu: Türkiye'nin sıralaması değişti