RTÜK Başkanı, 'öldürtmeyeceğiz' diyen Gülbin Tosun'u hedef aldı

NOW Haber sunucusu Gülbin Tosun katliam yasasına tepki gösterip "Ayaklanmaya sebep olmayın" dedi. Yanıt RTÜK Başkanı Şahin'den geldi: Haber sunucusunun devlet yetkililerini tehdit etmesi haddi değil.

Abone ol

DUVAR - Sokak hayvanlarının öldürülmesini de düzenleyen kanun teklifinin Meclis komisyonundaki görüşmeleri devam ederken tartışmalar ve tepkiler de büyüyor. 

Yasaya tepki gösterenler arasında NOW Haber sunucusu Gülbin Tosun da yer almıştı. Tosun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı etiketleyip "Öldürtmeyeceğiz! Biliyorsunuz değil mi? Dünya tarihinde görülmemiş ayaklanmaya sebep olmayın @RTErdogan Biz onları mama lobileri! ile beslemedik! Yeri geldi evde yemek pişirdik! Kısırlaştırdık, aşılattık, ne gelirse elden ardımıza koymadık! Sizin de bilginize @EmineErdogan" demişti. 

HEDEF GÖSTEREN HABERİ PAYLAŞIP 'EVRENSEL BASIN DEĞERLERİ' DEDİ

Bu paylaşımın ardından iktidar yanlısı bir çok hesabın tehdit ettiği Tosun'u, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de hedef aldı.

Tosun'u hedef gösteren Kanal7 haberini sosyal medya hesabından paylaşan Şahin "şu ifadeleri kullandı: "Evrensel basın değerleri nazara alındığında halkın geneline yayın yapan medya mensupları, özel yaşamlarında da tavır ve davranışlarıyla örnek olmak durumundadır. Görev alanları dışında olsa bile sosyal medya mecralarında halkı olumsuz etkileyebilecek, vatandaşlar arasında gerginlik oluşturabilecek yaklaşımlar kamuoyu adına görev yapan basın mensuplarına yakışmaz. Halkın çoğunluk oyuyla seçilen iktidara karşı ayaklanma tehditleri veya vatandaşlarımızı galeyana getirebilecek bilinçsiz yaklaşımlardan kaçınmak elzemdir. Haber sunucusu olan birinin devlet yetkililerini tehdit etmesi haddi değildir."

(HABER MERKEZİ)