Ruh çağırma!

Euro 2024’ün finalini Almanya-Türkiye oynamalıydı. Eğer yapay zeka karar verici olsaydı, Almanya-Türkiye derdi. Yerelde zor bir futbol iklimi bizi beklese de Trabzonspor, kendisine başarı getiren eski ruhu geri çağırarak, sezona iddialı girecek. Mourinho bir daha sol kulvardan Nwakaeme’yi yakalamaya çalışacak mı hep birlikte göreceğiz?

Aytekin Akay aytekinakay@gmail.com

Avrupa Futbol Şampiyonasında finalin adı belli oldu; ya İngiltere ya da İspanya, Euro 2024’ün kazananı olacak. Çoğuna göre sürpriz olsa da İngiltere’nin finali görmesi normal. Türkiye, Hollanda’ya elenince herkes Almanya’daki futbol gösterisini bıraktı; gözünü Türkiye’ye çevirdi. Oysa futbol duygusu her yerde aynı olmalı; futbol takımı kadar oyunun kendisi de sevilmeli.

Almanya, Portekiz, Fransa, İtalya derken İspanya’nın rakibi İngiltere oldu. Yolu bu saydığımız ülkelerden geçen çok önemli bir spor adamı Türkiye’de; Jose Mourinho. Portekizli, kendi ülke takımının başında olsa ne yapardı acaba? Ya da Almanya’nın menajeri olsa, finalde Almanya’yı görebilir miydik?

Fenerbahçe ile kamptayken kendi aramızda, “Montella yerine Mourinho A Milli Takımın başında olsa, sonra yeniden Fenerbahçe’ye dönse farklı sonuçlar olabilir miydi?" diye düşünürdük.

Gerçek olan artık Fenerbahçe için çalışacağı. Sarı lacivertlilerden çok başkan Ali Koç’un ona ihtiyacı var. Portekizli ile muhtemel başarılar, Koç’un kötü Fener günlerini unutturur. Diğer yandan şampiyon adayları da boş durmuyor. Beşiktaş Hollanda ekolüyle sezona girecek. Galatasaray, mevcudunu korusa -ki koruyor- en avantajlısı.

Trabzonspor da şampiyonluk sezonundaki ruhu geri çağırdı; Nwakaeme. Taraftarın çok istediği iki isimden biri Abdullah Avcı diğeri de Nwakaeme. İkisi de geri geldiğine göre, hedef şampiyonluk demektir. Cornellius yerine de Onuachu’yu aldılar mı ciddi şampiyonluk adayı olurlar.

Böylece Mourinho, Roma’dayken karşı karşıya oynadığı ve hayran kaldığı Nwakaeme’yi yakından takip etmek zorunda. Yakından takip etmesi yetmeyebilir, peşinden daha hızlı koşması da gerekebilir. Tabii Tony'nin aynı sihirbazlıklarına devam etmesi şartıyla.  

Liglere ve Avrupa Futbol Şampiyonasına dair son not; Euro 2024’ün finalini Almanya-Türkiye oynamalıydı. Eğer yapay zeka karar verici olsaydı, Almanya Türkiye derdi. Yerelde zor bir futbol iklimi bizi beklese de Trabzonspor, kendisine başarı getiren eski ruhu geri çağırarak, sezona iddialı girecek. Mourinho bir daha sol kulvardan Nwakaeme’yi yakalamaya çalışacak mı hep birlikte göreceğiz?

Tüm yazılarını göster