Rus medyasına yalanlama: Johnson solunum cihazına bağlanmadı

Korona virüsü nedeniyle dün akşam hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın moralinin iyi olduğu ancak ateş ve öksürük semptomlarının sürdüğü açıklandı. Rus devlet ajansı RIA Novosti'nin Johnson'ın solunum cihazına bağlandığı iddiası ise yalanlandı.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle dün akşam hastaneye yatırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 'moralinin iyi olduğu' ve bir süre daha hastanede kalacağı açıklandı. Johnson'ın sözcüsü, İngiltere Başbakanı'nın solunum cihazına bağlandığı yönünde Rus devlet ajansı RIA Novosti'de yer alan haberi de yalanladı.

Johnson'ın rutin testler için St. Thomas Hastanesi'ne gittiğini ve geceyi rahat geçirdiğini söyleyen sözcü, Başbakan'ın zatürre olup olmadığına dair soruya, "Israrcı semptomları var" yanıtını verdi; ateşinin ve kuru öksürüğünün olduğunu ekledi.

JOHNSON: MORALİM İYİ

Johnson'ın kendisi de, sözcünün hemen ardından Twitter'dan açıklama yaptı. Rutin testler için hastaneye gittiğini söyleyen Johnson, "Virüsle mücadele etmek ve herkesi güvende tutmak için ekibimle iletişim içindeyim" dedi. (DIŞ HABERLER)

The Guardian: Boris Johnson'ın durumu açıklanandan daha ağır