Rus milyarder Kerimov'a ait olduğu iddia edilen lüks yata el konuldu

Rus milyarder Süleyman Kerimov'a ait olduğu tahmin edilen 325 milyon değerindeki "Amadea" adlı yata Fiji'de el konuldu, mürettebat gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Pasifik Okyanusu'nun güney kısmında yer alan ada ülkesi Fiji'de Rus milyarder Süleyman Kerimov'a ait olduğu tahmin edilen lüks yata el konuldu.

Reuters haber ajansına göre, Fiji polisi, yatın kaptanını sorgulamaya aldı. Fiji basınına yansıya haberlerde, polisin “Amadea” adlı 325 milyon dolarındaki yata el koyduğu ve mürettabatı göz altına aldığı belirtildi.

Lüks yatı temsil ettiğini söyleyen bir ajans yetkilisi, ajansa yaptığı açıklamada, Fiji basınındaki haberlerin “gerçeği tamamen yansıtmadığını” söyledi. “[Yatın] sahibinin kim olduğunu bilmiyorum. Fiji polisine kanıtlar sunuluyor” şeklinde konuştu.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: FİJİ İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ 

ABD büyükelçiliği, yatın Fiji'ye geldiğinden haberdar olduklarını ve Fijili yetkilileri ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Büyükelçiliğin açıklamasında “ABD, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya açtığı acımasız ve sebepsiz savaşı destekleyen oligarkların malvarlıklarını bulmaya ve onlara el koymaya devam edecektir” denildi.

Fiji Times gazetesinin haberine göre, Avrupa Birliği de Fijili yetkililer ile işbirliği yapmak için talepte bulundu. Yatın Meksika'dan 18 gün önce ayrıldığı belirtiliyor.

PUTİN'E YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen ve "Rusya’nın en zengin 9'uncu kişisi" olarak tanımlanan Kerimov’un Forbes dergisine göre 14,5 milyar dolar serveti bulunuyor. "Altın kralı" olduğu söylenen Kerimov, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın başlamasıyla ABD, AB ve İngiltere tarafından yaptırım uygulanan Rus milyarderler arasında yer alıyor. (DIŞ HABERLER)