Rus muhalif siyasetçi Navalni iyileşme sürecini anlattı

Almanya'da zehirlenme şüphesiyle tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni, iyileşme sürecinin 'kısa bir yol olmadığını' dile getirdi. Instagram hesabından paylaşım yapan Navalni, "Elimdeki telefon bir taştan farksız ve kendime bir bardak su dökmek bile bir atraksiyon haline geliyor" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Zehirlenme şüphesiyle Almanya’da tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni, sosyal medya paylaşımında iyileşme sürecini anlattı. Destek ünitesi olmadan ‘kendi başına nefes alabildiğini’ duyurmasından beş gün sonra ayakta bir fotoğraf paylaşan Navalni, iyileşme sürecinin 'kısa bir yol olmadığını' aktardı.

Navalni, henüz rahatlıkla telefon kullanamadığını ve bir bardağa su koyarken bile zorlandığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Elimdeki telefon bir taştan farksız ve kendime bir bardak su dökmek bile bir atraksiyon haline geliyor. Tamamen saçmalık."

Daha önce de Berlin'de tedavi gördüğü Charite Hastanesi'nden ailesiyle bir fotoğraf paylaşan muhalif lider, komadan çıktıktan sonra insanları tanıyamadığını ve konuşmakta güçlük çektiğini dile getirdi: "İnsanları tanıyamıyordum ve nasıl konuşmam gerektiğini bilemiyordum. Her sabah doktor gelip doktor tahtayla gelip 'Aleksey hangi kelimeyi yazacağımızı düşünelim' diyordu. Bu beni umutsuzluğa sürüklüyordu çünkü genel olarak doktorun ne istediğini anlamama rağmen kelimeleri bulamıyordum."(DIŞ HABERLER)