Rust film setinde bir kaza daha: 'Zehirli örümceğin ısırdığı set çalışanı kolunu kaybedebilir'

"Rust" film setinde Alec Baldwin’in görüntü yönetmeninin ölümüne neden olmasının ardından, şimdi de bir set çalışanını zehirli örümcek ısırdı.

Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz ay oyuncu Alec Baldwin'in görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne, yönetmen Joel Souza’nın ise ağır yaralanmasına neden olduğu "Rust" filminin çekimlerinde şimdi de bir set çalışanı, zehirli bir örümcek tarafından ısırıldı. Jason Miller adlı çalışanın kolunu kaybetme riski taşıdığı aktarıldı. 

Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümünün ardından çekimlerine ara verilen yapım, aynı zamanda setlerde gerçek silahların kullanılmasının bırakılmasını talep eden bir imza kampanyasına da neden oldu. Silah uzmanının ihmali nedeniyle yaşandığı öne sürülen kaza hakkında adli soruşturma devam ediyor.

'KOLUNU KAYBETME RİSKİ TAŞIYOR'

Kayıp Rıhtım'ın SkyNews'tan aktardığına göre, şimdi de prodüksiyonu belirsiz bir süreliğine askıya alınan yapımda, seti toparlamakla görevli Jason Miller, zehirli bir örümcek tarafından ısırıldı. Hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan Miller'ın, kolunu kaybetme riski taşıdığı belirtildi. Jason Miller’ın güncel sağlık durumu hakkında yapılan açıklamada, "Miller hastaneye kaldırıldı ve pek çok ameliyat geçirdi. Doktorlar vücuda yayılmış enfeksiyonu durdurmak ve kolu ampütasyon durumundan kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Eğer sağlık ekibi bu çalışmada başarılı olabilirse Jason’ın önünde çok uzun bir iyileşme süreci olacak. Jason’ın kolunu kaybetmesi, ailesi için trajik derecede yıkıcı olur" ifadeleri kullanıldı.