Rüstem Avcı'ya 'Düttürük zırto' davası

Yazar Rüstem Avcı, twitter'da yapttığı 'düttürük zırto' yorumuyla devlet memuruna hakaret suçuyla yargılanıyor.

Abone ol

DUVAR- Dersim'in Nazımiye ilçesinde bugün görülen davada, yazar Rüstem Avcı, kaymakama hakaretten yargılanıyor. Geçen yıl inanç merkezlerine kesilen 60 bin TL cezayı protesto eden Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek'e kaymakamın yanıtı olayın başlangıcı oldu. Dönemin kaymakamı Utku Tutkan, silahlı kuvvetlerle çektirdiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaştı. Rüstem Avcı'nın yorumu sonrası konu mahkemeye taşındı.  

İsmail Saymaz "Sen misin, Kaymakam'a ‘Düttürük zırto’ diyen!" başlıklı yazısında olayı şöyle aktardı: 

"Tutkan, fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak, Kırmızıçiçek’i tehdit etti.

Yazar Rüstem Avcı, Yol TV’nin Twitter hesabında paylaşılan, Kaymakam'ın askerlerle birlikte göründüğü fotoğrafın altına 'Düttürük zırto' diye yorum yaptı. Eski Kaymakam Tutkan’ın şikayeti üzerine Avcı’ya hakaretten dava açıldı. Nazımiye Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması bugün görülüyor.

Rüstem Avcı ‘düttürük’ kelimesinin garip kılıklı ve dengesiz…

‘Zırto’ kelimesinin zıpır anlamına geldiğini kaydediyor.

Avcı, şunları söylüyor: 'Şikâyetçinin inanç merkezine silahlı adamlarla gidip tehdit ve hakaret savurarak, poz vermesi dengeli bir insanın yapacağı hareket midir? Asıl bu hareket dengesizlik, zıpırlık, şımarıklığın yanında haddini bilmemezlik değil midir? Bu hakareti eşim yapsa boşanırım, arkadaşım yapsa küserim, bakkalım yapsa alışverişi keserim. İşi vatandaşa hizmet olan biri vatandaşına bu hakareti yaparsa ‘düttürük zırto’ derim. Ve ‘düttürük zırto’ hakaret değil, hakaret içermeyen haklı bir tepkidir.'" (HABER MERKEZİ)