Rusya: Bayraktar TB-2 tipi üç insansız hava aracı vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Çernihov kentinin dış mahallelerinde 'Bayraktar TB-2 tipi üç insansız hava aracının vurulduğunu' duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna operasyonuna dair basın brifinginde Kiev'e ait üç adet Bayraktar TB-2 tipi insansız hava aracının vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, operasyonun başlamasından bu yana Ukrayna tarafına ait 1067 askeri tesisin vurulduğu da belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya savunma yetkilileri Ukrayna’daki operasyon sırasında öldürülen ve yaralanan Rusya askerleri olduğunu kaydetti. Rus yetkililer, karşı tarafın esir aldığı Rusya askerinin bulunduğunu da ekledi. “Rusya askerleri, özel askeri operasyon sırasında kendilerine verilen görevleri cesurca ve kahramanca yerine getiriyorlar” diyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya ordusunun ‘verdiği kayıpların, öldürülen milliyetçiler ve Ukrayna ordusunun kayıplarından çok daha az olduğunu’ söyledi.

Konaşenkov bunun yanında, Rusya güçlerinin, operasyon sırasında şimdiye dek, Ukrayna ordusuna ait 38 S-300, BUK-M1 ve OSA sistemlerini, 56 radar istasyonunu vurduğunu belirtti. Konaşenkov, Çernihov kentinin dış mahallelerinde ise Bayraktar TB-2 tipi üç insansız hava aracının vurulduğunu söyledi. Açıklamaya göre, operasyonlar esnasında 254 tank ve zırhlı araç, karada bulunan 31 uçak, 46 roketatar, 103 silah ve havan topu imha edildi. (Sputnik)