Rusya Devlet Başkanı Putin, Dışişleri Bakanı Fidan'la görüşecek

Kremlin Sözcüsü Peskov'un açıklamasına göre, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Dışişleri Bakanı Fidan, bugün akşam saatlerinde Rusya'da bir araya gelecek.

Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu akşam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geleceğini açıkladı.

Reuters'a konuşan Türkiyeli bir diplomatik kaynak, Fidan'ın bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşme sırasında 'Türkiye için önemli olan ekonomik meseleleri' gündeme getirdiğini söyledi. Kaynak, Rusya'nın Nizhny Novgorod kentinde yapılan BRICS toplantısı marjında görüşen Fidan ve Lavrov'un Gazze'deki gelişmeleri de ele aldığını aktardı.

'LAVROV, FİDAN'A BRICS'TEKİ ÖNCELİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ'

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre de Orta Doğu ve Güney Kafkasya’daki durum da dahil olmak üzere, uluslararası gündemin ana konularına değinilen görüşmede Lavrov, Fidan’a Rusya'nın BRICS'teki öncelikleri hakkında bilgi verdi.

AA'nın aktardığına göre, görüşmede, Ukrayna meselesi etrafından çıkan duruma ilişkin Rusya’nın temel değerlendirilmeleri aktarıldı. Bakanların ikili siyasi diyalog, ticaret ve ekonomi alanındaki işbirliği ile ilgili güncel konuları ele aldığı görüşmede, Rus tarafı, mevcut sorunların çözülmesi, bağların daha da genişletilmesi ve yararlı etkileşim alanlarının bulunması amacıyla işbirliğinin sürdürülmesi ihtiyacı olduğunu ifade etti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)