Rusya: İdlib'de Türkiye ile ortak operasyonlar düzenliyoruz

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, İdlib'de silahlı militanlara karşı Türkiye ile ortak operasyonlar düzenlediklerini açıkladı. Buna göre, İdlib'in güneybatısına yeniden konuşlanan HTŞ militanlarına karşı ortak adımlar atılıyor.

Abone ol

DUVAR - Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin İdlib vilayetindeki silahlı militanlara karşı Türkiye ile ortak adımlar attıklarını açıkladı. Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy, "Türk meslektaşlarımızla birlikte, teröristlerin silahlarını, ekipmanlarını ve cephaneliklerini tespit etmek ve nokta atışıyla yok etmek yönünde adımlar atıyoruz" dedi.

Rusya ile Türkiye geçen yıl İdlib'de silahsız bölge oluşturmak için anlaşmış ancak Türkiye'nin garantör olduğu silahlı militanlar çekilme vaatlerini tam olarak yerine getirmemişti. Rudskoy, militanların İdlib'deki silahsız bölgenin güneybatısında yeniden konuşlanmakta olduğunu açıkladı. Heyet Tahrir el Şam (eski El Nusra) örgütünün en az 500 militanını gizlice İdlib'in kuzeyinden güneybatısına kaydırdığını söyleyen Rus yetkili, "Türk meslektaşlarımızla birlikte, teröristlerin silahlarını, ekipmanlarını ve cephaneliklerini tespit etmek ve nokta atışıyla yok etmek yönünde adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rudskoy, son bir buçuk ayda bu bölgede 11 tankın, 17 zırhlı aracın, 12 çoklu roketatarın, ağır makineli tüfekli 29 minibüsün ve 40'dan fazla insansız hava aracının da bulunduğu üç deponun nokta atışıyla hedef alındığını açıkladı. İdlib'de Rus ile savaş uçaklarının sivil ölümlerine yol açmasına yanıt veren Rudskoy, "Şunu vurgulamalıyım ki, Rusya, sadece en az üç bağımsız kanal aracılığıyla birkaç kez doğrulanan hedeflere hava saldırısı düzenliyor. Bütün saldırılar hedef gözeterek ve nokta atışı yapılıyor" diye konuştu. Rudskoy, son dört ayda bölgede 100 Suriye askerinin ve 65 sivilin yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.

Rus yetkili, İdlib'de Suriye ordusunun dün Rus uçaklarının da yardımıyla, iki farklı militan saldırısını püskürttüğünü de açıkladı. (DIŞ HABERLER)