Rusya kökenli Anna Sorokin, temyiz süreci tamamlanmadan ABD'den sınırdışı ediliyor
Rusya'da doğup Almanya vatandaşlığına geçen, New York sosyetesini dolandırmasıyla da Netflix dizisine konu olan Anna Sorokin'in ABD'den sınırdışı edilmesine karar verildiği belirtildi.
DUVAR - Kendine Alman milyoner mirasyedi süsü vererek New York sosyetesini kandırıp dolandırmasıyla Netflix dizisine konu olan Anna Sorokin'in ABD'den sınırdışı ediliyor. Sorokin'in, ABD'de kalmak için temyiz başvurusu süreci tamamlanmadan sınırdışı kararına kızgın olduğu aktarıldı.
Rus bir kamyoncunun kızı olan, Rusya'da doğup 2007'de ailesiyle Almanya'ya göçerek Almanya vatandaşlığına geçen Anna Sorokin, daha sonra ABD'ye yerleşip kendisini Anna Delvey adında Alman bir milyoner mirasçı olarak tanıtarak 2013-17 arası New York sosyetesini kandırmıştı. Ödemediği para miktarı birkaç yüz bin dolar olmakla beraber çevresindekileri, otelleri ve bankaları dolandırmaktan 2019'da 4.5 yıl hapis cezası alan Sorokin, hayatı 'Anna'yı İcat Etmek' isimli Netflix dizisine konu olmasının ardından tüm dünyaya mal oldu.
Hapiste 4 yıl kaldıktan sonra Şubat 2021'de iyi hal gerekçesiyle serbest bırakılmasından birkaç hafta sonra vize ihlali suçlamasıyla ABD Göçmen ve Gümrük Muhafaza tarafından gözaltına alınan 31 yaşındaki kadının ABD'de kalmak için yaptığı başvurunun şubatta ABD Adalet Bakanlığı Göçmen Temyiz Kurulu tarafından reddedildiği basına yansıdı.
Avukatı, dün basına verdiği demeçte, Sorokin'in ABD'den her an sınırdışı edilmesinin söz konusu olduğunu söyledi. Pazartesi gecesi uçakla Almanya'nın Frankfurt kentine gönderilmiş olması gereken Sorokin'in ABD'de kalmak için yaptığı temyiz başvurusunun 19 Nisan'da görülecek olmasından ötürü apar topar sınırdışı kararına kızgın olduğu belirtildi.
2022'de hapisteki hayatıyla ilgili bir televizyon reality dizisinde oynamak için anlaşma imzalayan, hayatıyla ilgili bir kitap ve podcast üzerinde çalışan Sorokin'in, sınırdışı edilmeseydi, yarın 'Call Her Daddy' podcastına çıkması gerekiyordu.
Avukat Manny Arora, Sorokin'in sınırdışı kararına itiraz etmek için yasal olarak 30 günlük süresinin olduğunu, 17 Mart'tan evvel sınırdışı edilmesinin yasal olarak uygun olmadığını ama nihayetinde 'Göçmen ve Gümrük Muhafaza'nın aklına eseni yapabildiğini' söyledi. (Sputnik)