Rusya: Kuzey Akım'daki sızıntıların arkasında Batı var

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kuzey Akım 1 ve 2'deki sızıntıların 'devlet terörü' olduğunu söyledi. Rusya Dış İstihbarat Şefi Sergey Narişkin de 'eylemin' arkasında Batı'nın olduğunu öne sürdü.

Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kuzey Akım 1 ve 2 doğalgaz boru hatlarında yaşanan sızıntılarla ilgili açıklama yaptı. Peskov, "Böylesine eşsiz bir eylem, devlet terörü eylemi diyebiliriz, ciddi bir uluslararası soruşturma yapılmadan geçiştirilemez ve geçiştirilmemeli. Elbette bu soruşturma kapsamında işbirliğine de ihtiyaç var" dedi.

Kuzey Akım boru hatlarında en az üç kolda sızıntı olduğunu bildiklerini ve dün dördüncü deliğin tespit edildiği bilgisinin geldiğini kaydeden Peskov, borulardaki hasarlara ilişkin eksiksiz bilginin gaz sızıntılarının sürdüğü koşullarda şu anda mümkün görülmeyen incelemeler yapıldıktan sonra elde edileceğini belirtti.

Rusya Dış İstihbarat Şefi Sergey Narişkin de doğalgaz boru hatlarına yönelik "terör eyleminin" arkasında Batı'nın olduğunu gösteren istihbarata sahip olduğunu söyledi. Narışkin, "Batı, bu uluslararası terör eyleminin gerçek faillerini ve organizatörlerini gizlemek için her şeyi yapıyor" dedi.

'SALDIRILAR RUSYA'YA YAPILMIŞ KABUL EDİLECEK'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ayrıca referandumlar sonucunda Rusya’ya bağlanacakları açıklanan olan Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye bölgelerinin dahil olduğu dört bölgeye Ukrayna tarafından saldırı olması durumunda bunu Rusya’ya dönük saldırı olacak kabul edeceklerini söyledi.

Dört bölgenin Rusya'ya bağlanmasıyla ilgili anlaşmalar, bugün saat 15.00'te Kremlin Sarayı'nda Vladimir Putin'in de katılacağı bir törenle imzalanacak. (HABER MERKEZİ)