Rusya Merkez Bankası: Zorlu bir dönüşüm sürecine giriyoruz

Rusya Merkez Bankası yaptırım kararları nedeniyle uluslararası rezervlerinin yarısına erişebildiğini ve kritik bir dönüşüm sürecine girdiklerini duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Rusya Merkez Bankası Batı ülkelerinin yaptırım kararları nedeniyle rezervlerinin ciddi oranda etkilendiğini belirterek "Ekonomimiz zorlu bir yapısal dönüşüm sürecine giriyor" mesajı verdi.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina yaptığı açıklamada, Batı ülkelerinin yaptırım kararlarının Rusya'nın finans sektöründe etkilerinin görüldüğünü belirterek "Yaptırımlar şimdi ekonomideki reel sektörleri daha fazla etkilemeye başlayacak" dedi.

Yaptırım kararları nedeniyle Rusya’nın uluslararası rezervlerinden yarısına erişebildiğini belirten Merkez Bankası Başkanı, mevcut rezervlerin ise altın, yuan para biriminin yanı sıra yaptırımlardan etkilenmeyecek başka varlıklardan oluştuğunu kaydetti.

'REEL SEKTÖRLER DAHA FAZLA ETKİLENECEK'

“Bu rezervler, içerideki döviz piyasasını yönetmeyi mümkün kılmıyor" diyen Nabiullina yeni önlemler hedeflediklerini açıkladı. Açıklamasında, "İhracatçıların döviz satımına ilişkin şartları biraz daha esnek hale getirmeyi planlıyoruz. Ekonomimiz yaptırımlar nedeniyle zorlu bir yapısal dönüşüm sürecine giriyor. Öncelikle finans sektörümüzü etkileyen yaptırımlar, şimdi ekonomideki reel sektörleri daha fazla etkilemeye başlayacak” dedi. (DIŞ HABERLER)