Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev'de uzay roketleri fabrikasını vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dün yapılan hava saldırısıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, kentte uzay roketleri üreten bir fabrikanın hedef alındığı belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dün iki füze atan Rusya ordusundan hedef alınan noktalarla ilgili yeni bilgiler paylaşıldı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kiev ziyareti sırasında yapılan saldırılarla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Kiev'de bir savunma sanayi şirketine ait uzay roketleri üreten fabrikanın hedef alındığı belirtildi. Açıklamada, Karadeniz’e konuşlanmış bir denizaltıdan Kalibr tipi seyir füzeleri ile Ukrayna’daki askeri tesislerin vurulduğu da kaydedildi. Söz konusu saldırıların, Karadeniz'deki denizaltılardan yapılan ilk hava saldırısı olduğu belirtildi.

Ukrayna'dan yetkililer, Rusya'nın Kiev'e haftalar sonra düzenlediği saldırıda bir apartmanın hedef alındığı ve 10 kişinin yaralandığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)