Rusya, SMO-SDG çatışması yaşanan Ayn İsa'ya ek askeri polis sevk etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yarın yapacağı görüşme öncesinde, Rusya'dan Ayn İsa hamlesi geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, ay başından beri Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında çatışmalara sahne olan stratejik bölgeye ek askeri polis gönderdi.

Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, son günlerde Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki gerilimin tırmandığı stratejik Ayn İsa bölgesine ek askeri polis gücü gönderildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, askeri gücün dün, gerilimi yatıştırmak amacıyla gönderildiği belirtildi.

'TÜRKİYE'YLE MÜZAKERELERDE UZLAŞILMIŞTI'

Açıklamada, "Ayn İsa bölgesindeki istikrarsız durumun farkındayız. Daha önceden Türk tarafıyla yapılan müzakerelerde, Rusya-Suriye ortak gözlem noktalarının oluşturulması konusunda anlaşmaya varılmıştı. Bugün, duruma istikrar getirme amaçlı çabaları hızlandırmak için Ayn İsa bölgesine ek Rus askeri polisleri gitti" denildi.

İKİ TARAFA DA GERİLİMİ DÜŞÜRME ÇAĞRISI

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye-Türkiye sınırına 35 kilometre mesafede ve M4 karayolu üzerinde bulunan Ayn İsa'da son 24 saatte SMO tarafından ateş açılmadığını belirtti; her iki tarafı da ateşi kesip gerilimi düşürmeye çağırdı.

ÇAVUŞOĞLU-LAVROV GÖRÜŞMESİ YARIN

Açıklamanın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yarın yapacağı görüşme öncesinde gelmesi dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)