Rusya: Ukrayna nükleer santralde provokasyona hazırlanıyor

Ukrayna'nın Zaporijya Nükleer Santrali'nde provokasyon hazırlığında olduğunu öne süren Rusya Savunma Bakanlığı, santralde yaşanacak bir kazanın Almanya, Polonya ve Slovakya'yı etkileyeceğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ziyareti sırasında Zaporijya Nükleer Santrali'nde bir provokasyona hazırlandığını iddia etti.

‘NÜKLEER KAZA ALMANYA, POLONYA VE SLOVAKYA’YI ETKİLER’

Bakanlığın açıklamasında, Ukrayna'nın saldırıları sürdürmesi halinde nükleer santralin kapatılabileceği bildirildi. Rusya'nın radyoaktif, kimyasal ve biyolojik savunma güçleri başkanı İgor Kirilov da, nükleer santralde bir kaza yaşanması durumunda radyoaktif maddelerin Almanya, Polonya ve Slovakya'ya yayılacağı uyarısında bulundu.

Rusya, Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyonda Zaporijya Nükleer Santrali'nin kontrolünü ele geçirmişti. Ukrayna ve Rusya, son haftalarda Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya'ya yönelik saldırılar nedeniyle birbirini suçluyor. BM, çatışma bölgesindeki santralde her an bir nükleer kaza yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

'RUS ORDUSU KOŞULSUZ OLARAK ÇEKİLMELİ'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Zaporijya Nükleer Santrali'nde varlığını sürdürerek hem Ukrayna’ya hem de dünyaya şantaj yaptığını söylemişti. Zelenskiy, nükleer santralde bulunan Rus askerlerinin hedef alınacağını açıklamıştı. Zelenskiy ayrıca, Rus ordusunun koşulsuz olarak çekilmesi gerektiğini dile getirmişti. (HABER MERKEZİ)