Rusya, Ukrayna'nın en batısındaki askeri üssü hedef aldı

Rusya, Ukrayna'nın en batısındaki saldırılarından birini gerçekleştirdi. Polonya sınırındaki Lviv bölgesinin Yavoriv kentinde, Batı'dan gelen silahların dağıtımında kullanıldığı düşünülen üs vuruldu.

Abone ol

DUVAR - Ukrayna'daki saldırılarına devam eden Rusya, bu sabah saatlerinde ülkenin Polonya sınırındaki Lviv idari bölgesinde bulunan bir askeri üssü vurdu. Bu, Rusya'nın bugüne dek Ukrayna'nın en batısında düzenlediği saldırı oldu.

VALİLİK: 35 ÖLÜ, 134 YARALI VAR

Lviv oblastının askeri yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, saldırıda Uluslararası Barış Gücü ve Güvenlik Merkezi hedef alındı. Askeri yetkililer sabah saatlerinde üsse sekiz füze fırlatıldığını söylerken, Lviv valiliğinin sonradan yaptığı açıklamada Rusya'nın 30 füze attığı savunuldu. Valilik, hava saldırısında 35 kişinin öldüğünü, 134 kişinin yaralandığını duyurdu.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANI: ÜSTE YABANCI EĞİTMENLER ÇALIŞIYORDU 

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ise hedef alınan üste yabancı eğitmenlerin bulunduğunu açıkladı. Reznikov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yabancı eğitmenlerin o sırada üste olup olmadığının bilinmediğini ve hayatını kaybedenlerle ilgili ayrıntıları netleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Reznikov'un, "Bu, AB-NATO sınırında barış ve güvenliğe karşı yeni bir terör saldırısı. Şimdi harekete geçilmeli" diyerek yeniden uçuşa yasak bölge çağrısı yapması da dikkat çekti.

GÖNDERİLEN SİLAHLAR BURADAN MI DAĞITILIYOR?

Rusya'nın hedef aldığı üssün, Ukrayna'ya Batı ülkelerinden gönderilen silahların ülkenin diğer yerlerine dağıtıldığı noktalardan biri olabileceği düşünülüyor. 

Lviv kent merkezine 60 kilometre, Ukrayna-Polonya sınırına da 10 kilometre mesafede bulunan Yavoriv kentindeki üs, 390 kilometrekarelik bir alana yayılıyor. Üs, Ukrayna ordusu ve NATO'daki ortakları tarafından eğitim ve talim amacıyla, özellikle de NATO'nun üye olmayan devletlerle işbirliğini derinleştirme amaçlı 'Barış için Ortaklık' programı kapsamında kullanılıyordu. Şubat başında üste çekilen fotoğraflarda, ABD'li askeri eğitmenlerin üssü ziyaret ettiği görüşmüştü.

RUSYA 'KONVOYLARI VURURUZ' DİYE UYARMIŞTI 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov dün gün içinde yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya Batı ülkelerinden silah taşıyan konvoyları vurabileceklerini söylemişti. Ryabkov, "Washington tarafından yönetilen, Ukrayna'ya bir dizi ülkeden silah pompalanması sürecinin sadece tehlikeli bir gidişat olmadığı, aynı zamanda ilgili konvoyları meşru hedefler haline getiren bir eylem olduğu konusunda ABD'yi uyardık" demişti.

Sosyal medyada, bölgeden yükselen dumanın görüldüğü görüntüler de paylaşıldı. 

Lviv kent merkezinden ise herhangi bir patlama haberi gelmedi. (DIŞ HABERLER)