Rusya uydulara karşı lazer silahı geliştirdi

Rusya uyduları etkisi hale getirebilmek için yeni bir lazer silahı üretiyor.

Abone ol

DUVAR - Rusya'nın 'rakip ülkelerin uydularını etkisiz hale getirebilmek için' bir lazer silahı geliştirdiği açıklandı. Rusya'nın 'olası bir gerilim sırasında' ABD uydularını ciddi bir tehdit olarak gördüğü ve uzaydaki Amerikan teknolojilerine karşı tedbir almak için büyük çaba sarf ettiği iddia edildi. Programla ABD'nin dünyanın en gelişmiş uydu sistemi sayesinde elde ettiği nükleer olmayan silahlar konusundaki üstünlüğünün zayıflatılmasının hedeflendiği iddia ediliyor.

Rusya'nın silah üretim şirketi Almaz-Antey'nin baş tasarımcısı Pavel Sozinov, Ria Novosti gazetesine yaptığı açıklamada Kremlin'in kendilerine yörüngeye yerleşen nesnelere elektronik olarak müdahale edebilen veya bunları yok edebilen bir silah geliştirmelerini talep ettiğini söyledi. Bağımsız batılı gözlemciler silahın tamamlandığını henüz doğrulamadı ama söz konusu hedefe yönelik programın varlığını kabul etti.

Stockholm International Peace Research Institute'ta yer alan rapora göre, Rusya, 2006'dan bu yana askeri harcamalarını neredeyse ikiye katladı. Artan bütçenin de etkisiyle Rusya yeni nesil silahları geliştirme çalışmalarına da hız verdi. (Dış Haberler)