'Rusya ve Türkiye, S-400'ler için teknik konuları çözdü'

Rostec Genel Müdürü Sergey Çemezov, Türkiye satılacak S-400 füze savunma sistemi için teknik konularda uzlaşma sağlandığını açıkladı. Çemezov, füzelerin Türkiye'de üretileceği iddiasını ise yalanladı.

Abone ol

DUVAR - Rusya devletine ait savunma sanayi şirketi Rostec'in Genel Müdürü Sergey Çemezov, S-400 füze savunma sistemlerinin satışı için teknik konuların çözüldüğünü söyledi. Çemezov, Çemezov, "Teknik konular çözüldü ancak tamamen idari konuları da karara bağlamak gerekiyor. Sözleşmenin yürürlüğe girmesi için Türk ve Rus hükümetinin alması gereken kararlar bulunuyor" dedi.

Sputnik'in haberine göre Çemezov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda Maliye Bakanlığı'yla görüşmeler devam ediyor. Görünen o ki, Türkiye, bu proje için finansmanın bir kısmını kendi temin edecek, bir kısmı içinse kredi kullanacak" diye konuştu.

S-400 üretimimin Türkiye'de yapılmasının planlanmadığını aktaran Çemezov, bunun imkansız olduğunu belirtti. Çemezov, "Çok ciddi teknolojilerden söz ediyoruz. Böyle bir teknoloji bir üretim tesisinde hemen imal edilemez. Uygun personel, teknoloji okulu gerekli. Bunun için onlarca yıla ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.