Rusya'da eski savunma bakanı yardımcısına 'yolsuzluk' iddiasıyla gözaltı

Rusya'nın eski savunma bakanı yardımcılarından Dmitry Bulgakov, gözaltına alınarak 'yolsuzluk' iddiasıyla tutuklu yargılanmak üzere başkent Moskova'daki bir gözaltı merkezine gönderildi.

Abone ol

DUVAR - Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) cuma günü bir açıklama yaparak ülkenin eski savunma bakanı yardımcılarından Dmitry Bulgakov'un gözaltına alındığını ve kendisine 'yolsuzluk' suçlamasının yöneltildiğini duyurdu. Rusya devlet haber ajanslarından RIA, Dmitry Bulgakov'un 'yasadışı faaliyetleriyle' ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak adına soruşturma başlatıldığı bilgisini paylaştı. RIA'nın verdiği bilgilere göre, Bulgakov, tutuklu yargılanmak üzere başkent Moskova'daki bir gözaltı merkezinde tutuluyor. 

2022 YILINDA GÖREVDEN ALINDI

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Bulgakov, Eylül 2022'de görevden alınana kadar askeri lojistikten sorumluydu. Bulgakov, ülkede 'yolsuzluk' iddiasıyla gözaltına alınıp yargılanan son isim oldu. Rusya'da yakın zaman önce 'yolsuzluk' iddiasıyla gözaltına alınan ilk isimlerden biri savunma bakanı yardımcısı Timur Ivanov'du. 23 Nisan'da gözaltına alınan eski bakan yardımcısı, aynı zamanda eski savunma bakanı Sergey Şoygu'ya da yakın bir isimdi. O günden bu yana en az beş ordu ve savunma yetkilisi gözaltına alındı. 

69 yaşındaki Bulgakov, Rusya askeri akademilerinden mezun olmuş ve orduda lojistikle ilgili bir dizi görevde bulunmuştu. 2022 yılına kadar savunma bakanı yardımcısı olan Bulgakov, ardından görevden alınmıştı. Eski bakan yardımcısının ülkenin en yüksek onur ödülü olan 'Rusya'nın Kahramanı' dahil bir dizi askeri ve sivil ödülü buluyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)