Rusya'da gözaltındaki ABD'li basketbolcu Biden'dan yardım istedi

Rusya'da şubat ayından bu yana gözaltında tutulan ABD'li ünlü basketbolcu Brittney Griner, Beyaz Saray'a gönderdiği mektupta, "Burada olmaktan çok korkuyorum, eve dönmemizi sağlayın" dedi.

Abone ol

DUVAR - Rusya'da şubat ayında gözaltına alınan ABD'li ünlü basketbol oyuncusu 31 yaşındaki Brittney Griner, ABD Başkanı Joe Biden'a cezaevinden gönderdiği mektupta, "Burada bir Rus hapishanesinde tek başıma otururken çok korkuyorum. Sonsuza kadar burada olabilirim" dedi.

The Guardian'ın haberine göre, Women's National Basketball Association (WNBA) oyuncusu profesyonel basketbolcu Griner, ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nde Beyaz Saray'a el yazısı mektup gönderdi. Griner'ın temsilcileri, mektupta Biden'a hitaben "Sonsuza kadar burada olmaktan çok korkuyorum, lütfen beni ve diğer tutukluları eve getirmek için elinizden geleni yapın. Eve dönmek için yapabileceğiniz her şey için minnettarım" ifadelerinin yer aldığını belirtti.

Haberde, Griner'ın mektupta Vietnam Savaşı gazisi babasından bahsettiği, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nü ailesiyle birlikte kutlayamamasından üzüntü duyduğunu ifade ettiği belirtilirken "Özgürlük bu yıl benim için tamamen farklı bir şey" dediği aktarıldı.

BEYAZ SARAY TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İki kez olimpiyat altın madalyası kazanan Griner, şubat ayında Moskova yakınlarındaki havaalanında bagaj araması sırasında "esrar yağı" bulundurduğu gerekçesiyle Rusya Federal Gümrük Servisi tarafından gözaltına alınmıştı. İlk kez 1 Temmuz'da mahkemeye çıkarılan Griner'ın gözaltından serbest bırakılması talepleri reddedilmişti.

Beyaz Saray'dan konuyla ilgili açıklamada, "Biden'ın Brittney Griner'le birlikte yurtdışında gözaltına alınan tüm ABD vatandaşlarının serbest bırakılması gerektiği konusunda net olduğu" belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)