Rusya'da sanat galerisine giren hırsız yakalandı

Rusya'nın Tretyakovskya Galerisi’nde dün gerçekleşen hırsızlık olayında bir şüpheli yakalandı. Çalınan Rus ressam İvanoviç Kuinci’nin “Ay-Petri Kırım” adlı tablosu şüphelinin verdiği adreste bulundu.

Abone ol

DUVAR - Moskova’daki ünlü Tretyakovskaya Galerisi’nden Pazar günü Rus ressam İvanoviç Kuinci’nin “Ay-Petri Kırım” adlı tablosu çalınmıştı. Rus polisi yaptığı açıklamada tabloyu çalan şüphelinin yakalandığını ve tablonun şüphelinin belirttiği adreste bulunduğunu açıkladı.

Eserin, St. Petersburg Rus Müzesi’nden sergilenmek üzere Tretyakovskaya Galerisi’ne götürüldüğü, olayın da burada gerçekleştiği belirtildi.

Rus Haber Ajansı, 31 yaşındaki şüphelinin Aralık 2018’de uyuşturucu yüzünden yakalandığını; mahkemesinin sürdüğünü ve yurtdışına çıkış yasağının bulunduğunu yazdı.

TABLONUN DEĞERİ YAKLAŞIK 1 MİLYON DOLAR

Tretyakovskya Galerisi’nde ziyaretçilerin içeride olduğu sırada duvardan tabloyu indiren şüpheli, sanat eserini çalarak kayıplara karıştı. Görgü tanıkları, tabloyu götüren kişinin önce müze görevlisi olduğunu düşündüklerini, ancak birkaç dakika sonra tablonun çalındığının anlaşıldığını anlattı.

Rus ressam Arkhip İvanoviç Kuinci’nin 1898-1908 yılları arasında tamamladığı “Ay-Petri Kırım” adlı yağlı boya tablonun değerinin yaklaşık 1 milyon doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

GALERİDE REPİN'İN TABLOSUNA DA ZARAR VERİLMİŞTİ

Galeride geçen Mayıs ayında İlya Repin'in 1581 yılında resmettiği "Korkunç İvan ve Oğlu" adlı tablosu da zarar görmüştü. Hırsızın bu haberden sonra galeriyi ve galerideki güvenlik siteminin zaaflarına fark ettiği iddia ediliyor. (Kaynak: DHA, Reuters)