Rusya'da ülkeden ayrılanlara 'yüksek vergi' hazırlığı

Ukrayna'ya başlatılan 'askeri operasyonun' ardından Rusya'dan ayrılan kişiler için vergi oranının artırılacağı belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, Ukrayna'ya 24 Şubat'ta başlatılan 'askeri operasyonun' ardından ülkeden ayrılan Rusya vatandaşları için uygulanan vergi oranını artırmak amacıyla yeni bir yasa tasarısı hazırlıyor. Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, "Ülkemizden ayrılanlara geri dönsünler diye ayrıcalık sağlanması gerektiğine inananlar var. Bu yanlış bir bakış açısı" dedi.

Rusya'dan ayrılanların 'ülkelerine ve ailelerine ihanet ettiğini' savunan Volodin, söz konusu kişilerin vergi yasası ve mevzuatı kapsamında verilen avantajlardan yararlanmaya devam ettiklerini ve bunun adil olmadığını savundu. Volodin, "Mevzuatta uygun değişiklikler üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

'700 BİN KİŞİ KAÇTI' İDDİASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eylül ayında 'kısmı seferberlik' ilan etmiş ve Savunma Bakanlığı toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını duyurmuştu. Seferberlik ilanının ardından, 700 bin kişinin ülkeyi terk ettiği iddia edilmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, söz konusu iddiaları yalanlamış, kısmi seferberlik çağrısının ardından kaç kişinin ülkeyi terk ettiğinin bilinmediğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)