Rusya'dan Suriye'de uluslararası hukuk uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Suriye'de Şam'ın daveti olmadan bulunan herkes uluslararası hukuku ihlal ediyor. Rusya, Suriye'de ülkenin meşru hükümetinin doğrudan davetiyle bulunuyor.

Abone ol

DUVAR - Suriye'de sahada kritik gelişmeler yaşanırken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan savaşa müdahil olan ülkelere bir mesaj geldi. Lavrov, Şam yönetiminin izni olmadan Suriye'de bulunan tüm tarafların 'yasadışı faaliyet gösterdiğini ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini' söyledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen El Safedi ile ortak basın toplantısında konuşan Lavrov "Bizim tavrımızı her zaman net olarak belirttik: Suriye toprakları veya hava sahasında Şam'ın daveti olmadan bulunan herkes, uluslararası hukuku ihlal ediyor. Rusya, Suriye'de ülkenin meşru hükümetinin doğrudan davetiyle bulunuyor, İran ve Hizbullah temsilcileri de öyle" ifadelerini kullandı.

Rus sitesi Sputnik'in haberine göre Lavrov, bu bağlamda Suriye ordusuyla yalnızca terörü durdurmak, iç savaşın sona ermesi için koşullar yaratmak, insani sorunların çözümü ve siyasi istikrar konusunda ilerleme kaydetmek amacıyla işbirliği yaptıklarını belirtti. (Kaynak: Sputnik)

CIA ÖSO'ya 'çıkın' dedi