Rusya'nın uzay hedefini açıkladı

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, 2017 yılında Rusya uzay alanının ana hedefinin kazasız roket fırlatma olacağını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Vostoçnıy uzay üssünün kurulması sorunları konusundaki komisyonun nihai toplantısında yaptığı konuşmada, "Hepimiz, uzay alanının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu çok iyi anlıyoruz. Herhangi bir hata, herhangi bir yanlış hesaplama sadece onu yapan şirketin sorunu değil, tüm ülkenin yaşadığı acıdır. Bütün Rusya uzayın çok önemli olduğundan emin, bu yüzden kazasız roket fırlatma ve Rusya’ya yeni teknolojik imkanları sunacak yörüngede sürdürülebilir grubun oluşturulma son derecede önemlidir" dedi.

KOCAMAN ZENGİNLİĞİMİZ VAR

Rogozin, söz konusu teknolojik imkanlarla amaçlarının Dünya'dan uzaktan sondaj yapma, çağdaş televizyon teknolojileri sağlama ve Rusya’nın altyapı ekonomisinin güvenilir ve kapsamlı denetiminin sağlanması olduğunu da kaydetti. Arktik bölgesindeki transit ve enerji alanlarında uzay sektörünün özel hedeflerinin olacağına dikkat çeken Rogozin, "Bu alanda perspektiflerimiz var, kocaman zenginliğimiz var. Gelecek yıl Rusya’nın uzay alanındaki şöhretini geri vermek için işbirliği pekiştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı. (DHA)