Saadet Partisi genel merkezi tahliye ediliyor

Saadet Partisi'nin Ankara'daki genel merkez binası, icra yoluyla polis nezaretinde boşaltıldı. Parti avukatlarından Fatih Beyazıt, taşınmak için pazar gününe süre istedikleri halde Fatih Erbakan'dan olumlu bir yanıt alamadıklarını belirterek, kira alacağıyla ilgili olarak 100 bin lira faiz ödemesi yaptıklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın başvurusu üzerine Saadet Partisi genel merkez binası tahliye edildi.

Polis ekipleri sabah saatlerinde binaya gelirken, bir süre sonra haciz memurları da gelerek işlemleri başlattı.

Saadet Partisi Genel Merkez binası polis memurları eşliğinde boşaltıldı.

Binada bulunan eşyalar kamyonlara yüklenerek götürüldü.

AVUKAT BEYAZIT: KİRA UYUŞMAZLIĞI

Saadet Partisi avukatlarından Fatih Beyazıt, parti binası önünde yaptığı açıklamada, tahliye işlemlerinin icra kanalıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Genel merkez binasıyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini kaydeden Beyazıt, "Bu kira ödenmemesi ile ilgili bir uyuşmazlık. Biz burada mülkiyet sahibi olduğumuzu iddia ediyoruz, onlarsa 'hayır kiracı' diyorlar. Bir icra işlemi başlatılıp, tahliye süreci gerçekleştirilmek isteniyor. Buranın tapusu ile alakalı açmış olduğumuz davada bizim yargısal sürecimiz devam edecek" dedi.

Pazar gününe kadar süre istediklerini vurgulayan Beyazıt, sürece ilişkin şu bilgileri verdi: "Biz pazar gününe kadar kendilerine taşınacağımızı söyledik. Ama bugün böyle bir işleme kalkışıldı maalesef. Buraya gelindiğinde, icra memurlarına ve karşı tarafın vekiline, 'pazar gününe kadar zaten planımız var, biz buraya taşınacağız, pazar gününe kadar müsaade edin, taşıma işlemimize gerçekleştirelim' dediğimiz halde, maalesef avukat beyin, gerek Fatih Erbakan ve gerek Mehmet Altınöz ile görüşmeleri sonucunda olumlu bir işlem çıkmadı. 'Hayır biz tahliyeyi bugün itibariyle istiyoruz' denildi."

FATİH ERBAKAN'IN ŞİRKETİNE FAİZ ÖDEMESİ

Kira alacağıyla ilgili daha önce ödeme yapıldığını aktaran Fatih Beyazıt, "Zannediyorum 400 bin lira asıl alacak çıktı, 100 bin lira civarında bir faiz ödemesini gerçekleştirdik. Buna rağmen bir tahliye gerçekleştiriliyor, bu anlamda alacakları yok. Asıl alacak avukatlık ücretleri ve icra masraarı. Faiz ödemesi Fatih Erbakan ile

Mehmet Altınöz'ün şirketine yapıldı. Ama buna rağmen bugün tahliye isteniyor" açıklamasını yaptı.

EK SÜRE TALEBİNİ KABUL ETMEDİ

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, babasının eski lideri olduğu Saadet Partisi’ne, Genel Merkez binasının kirasının ödenmemesi gerekçesiyle dava açmıştı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz, ortağı oldukları Emlak Turizm Ticaret AŞ'nin (ETAŞ) çoğunluk hisselerine sahip olduğu genel merkez binasının boşaltılmasını istemişti.

Saadet Partisi'nin ek süre talebini karşı tarafa ileten icra memurları ve avukatlar, Necmettin Erbakan'ın çocuklarından olumsuz yanıt almıştı.

(HABER MERKEZİ)