Saadet Partisi referandum kampanyası yürütmeyecek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, anayasa değişikliği ile ilgili referandumda kampanya yürütmeyeceklerini açıkladı. Karamollaoğlu, "Bunun bir kampanyayla gerginlik ortamı oluşturmasını veya artmasını arzu etmiyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Parti olarak birlik ve beraberlikten yana olduklarını belirten Karamollaoğlu, toplumu kutuplaştıracak politikalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Türkiye'nin süredir yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Karamollaoğlu, yapılacak değişiklikte kuvvetler ayrılığı ilkesinin dikkate alınmasını istedi.

'MÜZAKERE ORTAMI ORTADAN KALKIYOR'

Karamollaoğlu, bütün yetkileri cumhurbaşkanında toplayan ve hükümeti ortadan kaldıran bir değişikliğin yapılmaması gerektiğini savundu. Karamollaoğlu. "Anayasa değişikliği ile ilgili bizim endişemiz, müzakere ortamı büyük çoğunlukla ortadan kalkıyor. Müzakere edilmeden doğrular ve gerçekçi politikalar ortaya çıkarılamaz" dedi.

'CUMHURBAŞKANI PARLAMENTOYA MÜDAHALE ETMEMELİDİR'

Anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarının bazı kesimler tarafından çarpıtıldığını öne süren Karamollaoğlu, "Bugüne kadar yapılan açıklamalarda ne dedik? Başbakanlık kaldırılıyorsa kuvvetler ayrımı gerçekleştirilmelidir. Cumhurbaşkanı yürütmenin başıdır ama parlamentoya müdahale etmemelidir" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi başkanlığa 'hayır' diyecek

'TABANIMIZDA MÜSPET BİR YAKLAŞIM VAR'

Bir gazetecinin "Referandum için hayır kampanyası yapacak mısınız?" soru üzerine, Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Yeni kamplaşmalara sebep verecek noktalara gelmesini arzu etmiyorum. Bunun bir kampanyayla gerginlik ortamı oluşturmasını veya artmasını arzu etmiyoruz. Düşüncemiz belli, söyledik. Bunu da başkalarını ilzam etmek için değil, hakikaten şu anda doğru olan bir adım olduğu için söyledik."

Anayasa değikliği ile ilgili aldıkları "hayır" kararının parti tabanında nasıl karşılandığı sorulan Karamollaoğlu, "Bizim tabanımızda genelde açıklamalarımıza müspet bir yaklaşım var, geziyoruz, görüyoruz. Temkinli olanlar da var. Bizim tabanımızda 'acaba şöyle yapsak daha mı doğru olur' diyenler mutlaka bulunacak. Biz onlarla da oturup konuşacağız. Daha zamanımız var, değerlendireceğiz" diye konuştu.