Saadet Partisi'nden Cübbeli Ahmet tepkisi: Cübbesini çıkarırsa, bir daha başkasını aldatamaz

Saadet Partisi Sözcüsü Aydın, Cübbeli Ahmet'in HDP'ye oy veren seçmenlere yönelik ifadelerini eleştirerek, "Bu kadar gereksiz açıklamalar, hiçbir insanımız tarafından makul karşılanamaz" dedi.

Abone ol

DUVAR -  Kamuoyunda 'Cüppeli Ahmet' diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, HDP'ye oy veren seçmenler için "Bunların (HDP) ne Marksist Leninist ne dinsiz siyoniste çalıştığı anlatılamıyor mu, ben anlamadım ya. Bu Müslümanlar nasıl bunlara rey verebilir. Yüzde 12 nasıl çıkar ya? Bu ne dinsizliktir ya? Ne arıyorsun abi? Durumların neresinden tutalım. Allah bu millete rahmet nazarıyla bakar mı?” demesine tepkiler sürüyor. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın da, temaslarda bulunmak üzere gittiği Diyarbakır'da gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine ""İnsanlarımız okusunlar. Süleyman Peygamberle bir güvercin arasında hikaye vardır. Hikayenin sonunda bir avcının kendisine yapmış olduğu eziyetin karşılığında kısas olarak güvercin der ki; 'Cübbesini çıkarırsa, bir daha başkasını aldatamaz, inandıramaz'. Bu kadar gereksiz ve bu kadar lüzumsuz açıklamalar, şüphesiz hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını da eleştiren Aydın, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kabullenemeyiz, doğru bulamayız, onaylayamayız. Saadet Partisi olarak öteden beri temel şiarımız, çatışma değil diyalog, savaş değil barış. Diyalogla çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur" açıklamasında bulundu.

28 ŞUBAT NEDEN OLDU?

Aydın, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi:

"28 Şubat, altını kalın şekilde çizerek ifade ediyorum, Türkiye'nin dış politikada bağımsız hareket etme iradesini ortaya koymasından dolayı olmuştur. 28 Şubat, Türkiye'nin maddi kalkınma açısından kendi bağımsız adımlarını atmaya başladığı için olmuştur. Ve Kürt meselesini bir kısım dış güçlerin telkinleriyle ve siparişleriyle değil Türkiye kendi iradesiyle çözme iradesini ortaya koyduğu için yapılmıştır." (HABER MERKEZİ/AA)