Saadet Partisi'nden Diyarbakır'daki partilere ziyaret

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, siyasi parti temsilcilerini ziyaret ederek partisinin hazırladığı “Adil Seçim Adil Sistem” adlı kitapçığı verdi. Görüşmelerin faydalı olduğunu söyleyen Bozan, partisinin uyum yasalarıyla ilgili tekliflerini paylaştıklarını aktardı.

Abone ol

DİYARBAKIR - Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, bugün CHP, HDP ve DBP il başkanlıklarını ziyaret etti. Siyasi gündemle ilgili değerlendirmeler yapan Bozan, partisinin hazırladığı "Adil Seçim Adil Sistem" adlı kitapçığı verdi.

16 Nisan anayasa değişikliği referandumunu hatırlatan Bozan, "Yapılan anayasa değişikliği, yönetim şekli değişikliğini getirmiş ve ülkemiz parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı (Başkanlık) Sistemi’ne geçmiştir" dedi.

Değişiklikle birlikte yasalarda düzenleme yapılması gerektiğini belirten Fesih Bozan, şunları söyledi:

“Bu değişiklik, ülke idaresini şekillendiren bütün yasalarda gerekli düzenlemeleri ve değişiklikleri zorunlu kılmıştır. Kamuoyunca ‘uyum yasaları’ diye adlandırılan bu düzenlemelerin en önemlileri hiç şüphesiz seçim kanunları ve siyasi partiler kanununda yapılacak değişikliklerdir. Uyum yasaları yapılırken adalet ve kaliteli bir yönetim şekli ön şart olarak benimsenmeli ve sistemin bu yönlerini muhafaza edecek mekanizmalar geliştirilmelidir.”

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, DBP'yi ziyaret ederek, partisinin hazırladığı kitapçığı verdi.

'KUTUPLAŞTIRMA VE ÖTEKİLEŞTİRME EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN'

Uyum yasaları çerçevesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili olarak konunun uzmanlarıyla birlikte onlarca çalışmanın incelendiğini ve bunlardan istifade ile genel yaklaşımlar olarak tekliflerinin belirlendiğini kaydeden Bozan, “Bu çalışma ile tekliflerimizi Diyarbakır’daki tüm siyasi partileri ziyaret ederek kendileriyle paylaşıyoruz” dedi.

Faydalı görüşmeler yaptıklarını belirten Fesih Bozan, "CHP, DBP ve HDP İl Başkanlarını ziyaret ederek uyum yasalarıyla ilgili tekliflerimiz kendilerine arz ettik. Ziyaretlerimizde ülkemizdeki genel sorunları da konuşma fırsatı olmuştur" diye konuştu.

Kutuplaşmanın en önemli sorunlardan biri olduğunu söyleyen Bozan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki en önemli sıkıntılardan biri olan kutuplaşma ve ötekileştirmenin birlik ve beraberliğimize ciddi zararlar verdiğini belirterek birbirimizi dinleme ve anlamaya çalıştığımız takdirde, birçok sıkıntının giderilmesinde yardımcı olacağı görüşünü paylaştık. Faydalı ziyaretler olmuştur. Önümüzdeki hafta diğer partilerimizi de aynı şekilde ziyaret ederek tekliflerimizi paylaşmış olacağız." (DUVAR)