‘SaBıKa Holding’ broşüründen yargılanan CHP'liler beraat etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘SaBıKa Holding’ broşürü dağıttıkları için yargılanan partililerin beraat ettiğini duyurdu.

Abone ol

DUVAR - SBK Holding'le ilgili ‘SaBıKa Holding’ broşürleri dağıttıkları için yargılanan CHP Kadıköy ilçe teşkilatı üyeleri beraat etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Kadıköy ilçemizden SBK broşürleri dağıttığı için yargılanan partili ve yöneticilerimizin Kartal Adliyesi'nde görülen davası beraatle sonuçlanmıştır. Onlar adliyeleri boş davalarla meşgul etsinler, bizler İstanbul örgütü olarak halk için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu? 

CHP'lilerin geçen yıl ‘SaBıKa Holding’ broşürlerinin dağıtımına polis engel olmuş ve CHP Kadıköy İlçe Sekreteri Süleyman İşler ve partililer karakola götürülmüştü. İfadeleri alınan CHP'liler daha sonra serbest bırakılmıştı. “Kara para aklamak için komplo kurmak ve resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak” suçlamasıyla ABD'de yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'ın sahibi olduğu SBK Holding de broşürlere dair açıklama yapmış ve broşürleri "haksız, hukuka aykırı ve suç unsuru barındıran bir içeriğe sahiptir" diye yorumlamıştı. Sonrasında broşür dağıtan CHP'lilere dava açılmıştı. (HABER MERKEZİ)