Sabri Uzun hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis talebi

Eski emniyet müdürü Sabri Uzun hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla dava açıldı. Uzun hakkında, "FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından da düzenlenen iddianameyi mahkemeye gönderildi. 

Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun hakkında, sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Uzun hakkında ayrıca "FETÖ propagandası yapmak" ve "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği" suçlamasıyla hazırlanan iddianame de mahkemeye gönderildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, "Cumhurbaşkanına hakaret", "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" ve "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanan Sabri Uzun'a ilişkin savcılık, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu yönünden dosyayı ayırdı ve Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderdi.

Bu büroda görevli cumhuriyet savcısı da Uzun'un Twitter'daki paylaşımlarıyla ilgili dava açtı.

Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Uzun'un, "sosyal paylaşım sitesi hesabından herkesin görebileceği şekilde yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın onur, şeref ve saygınlığına saldırı içeren ifadeler kullanmak suretiyle Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği" öne sürüldü.

İddianamede, "Uzun'un ifadelerinin, FETÖ mensuplarınca planlandığı bilinen ve kısaca yargı darbesi olarak adlandırılan 17-25 Aralık sürecinde kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik kullanılan ifadelerle aynı" ifadeleri kullanıldı. Uzun'un, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan, 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Uzun hakkında "FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yürüttüğü soruşturmayı da tamamladı. Ankara 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame değerlendirme aşamasında bulunuyor.