Sadi Güven: Seçim takvimini yarın yayımlamayı düşünüyoruz

YSK Başkanı Sadi Güven, seçim takvimini yarın açıklamayı planladıkları söyledi. Partilerle ilgili itiraz kalmadığı aktaran Güven, seçime 11 partinin katılacağını kaydetti.

Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyum yasalarını onaylamasının ardından açıklama yaptı. Güven, değişikliklerin bu gece Resmi Gazete'de yayımlanması durumunda, seçim takvimini yarın açıklayabileceklerini söyledi.

Habertürk gazetesinin haberine göre Sadi Güven, YSK binasından çıkarken açıklama yaptı. Seçime girecek partilerle ilgili itiraz kalmadığını aktaran Güven, son olarak HÜDA PAR'ın (Hür Dava Partisi) seçime girebilmesi yönünde karar verildiğini belirtti.

Güven, "İtiraz üzerine, 'Kongremizi yaptık' dediler. Biz ilçelerden bütün belgeleri Yüksek Seçim Kurullarından, bilgileri teyit ettirdik. Toplamda 41 ilde teşkilatlanma şartını yerine getirdiler. Biz de Hür Dava Partisinin seçime girmesine karar verdik. Biraz önce imzalandı. Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere gönderildi" dedi.

HÜDA PAR, seçime katılma hakkı kazandı

Daha önceki açıklamasında seçim takvimini açıklamak için uyum yasalarını beklediklerini söyleyen Güven, "Uyum yasası TBMM'den çıktı ancak Resmi Gazete'de şu an itibarıyla yayımlanmadı. Bu nedenle seçim takvimini yayımlayamadık. Bu değişiklikler bu gece ya da yarın Resmi Gazete'de yayımlanırsa bir kez daha gözden geçirip seçim takvimini inşallah yarın yayımlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Uyum yasaları bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak, Başbakanlığa gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyum paketini onayladı