Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde iki gözaltı

Silahlı saldırıda öldürülen Beşiktaş eski yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun kuzeni olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Yeşilköy'de bir restoranda kimliği belirsiz kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 2 kişi yakalandı, kimliği tespit edilen 3 kişi aranıyor.  

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili yapılan çalışmalarda 2 kişinin yakalandığı belirtildi. Yapılan araştırmalarda olayın alacak verecek meselesinden kaynaklandığı kaydedildi.

Kimlikleri tespit edilen 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesini almaya gelen kuzeni Mehmet Akyüz de gazetecilere yaptığı açıklamada 2 gözaltı olduğunu belirtti. Akyüz, “Cenaze memleketi Rize’ye götürülecek. Biz de cenazesi kılınır diye geldik ama direkt Rize’ye götürüyorlar. Neden böyle bir olayın yaşandığını hiç bilmiyorum. Birazdan alacaklar herhalde” diye konuştu.

İDDİA: İKİ GRUP ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIĞI ÇÖZDÜKTEN SONRA VURULDU

Mahmutyazıcıoğlu’nun, ölümüne ilişkin T24'te yer alan haberde anlaşmazlık halindeki iki grubu anlaştırdığı ancak sonrasında taraflardan birisinin anlaşmayı bozmasıyla başlayan süreçte kasığına isabet eden bir kurşunun aort damarını parçalaması sebebiyle kan kaybından yaşamını yitirdiği belirtildi. Emniyet yetkililerine dayandırılan habere göre, Mahmutyazıcıoğlu, iki grup arasındaki anlaşmazlığı çözmek amacıyla sık sık gittiği Yeşilköy’deki balık lokantasında buluşma ayarladı.

Avukat Mahmutyazıcıoğlu’nun arabuluculuğunda bir araya gelen iki taraf arasında bir dosya üzerindeki anlaşmazlık önce çözüme kavuşturuldu. Olayın yaşandığı saatlerde yemeğin bitimine doğru taraflardan birisi anlaşmayı bozduğunu belirten sert üsluplu çıkış yapınca masada tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, masada silahlar çekildi. Bu arada Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförünün yeğeni de taraflardan birisinin kullandığı silahla bacağında yaralanınca, onu kurtarmak isterken bu kez kendisi ateş altında kaldı. Avukat Mahmutyazıcıoğlu’na dört kurşun isabet etti. Kurşunlardan üçü bacağına isabet ederken, birisi ise kasıktan geçen aort damarını parçaladı.

Damarın parçalanması sebebiyle aşırı kan kaybeden Mahmutyazıcıoğlu, olay yerinde öldü. Olayla ilgili soruşturma Asayiş Şubesi’nden alınarak Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne devredildi.

ÇOK SAYIDA FİRMANIN HUKUK DANIŞMANIYDI

Dün gece saldırıya uğrayan Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu Fikret Orman döneminde Beşiktaş Spor Kulübünün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesiydi. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun saldırıdan hemen önce yine aynı restoranda Fikret Orman ile birlikte olduğu öğrenildi. 1980 doğumlu Şafak Mahmutyazıcıoğlu bir çok firmanın hukuk danışmanlığını yürütüyordu.

Mahmutyazıcıoğlu, sunucu Ece Erken ile evlenmeden önce Benan Kocadere ile 15 yıl süren bir evlilik yaşamıştı. Çiftin nikahına Alaattin Çakıcı’nın kardeşi Gençağa Çakıcı’da katılmış ve nikah şahitliğini yapmıştı. 2006 Ağustos ayında Bakırköy’de kıyılan nikâh töreninde gelinin şahitliğini Gençağa Çakıcı yaparken damadın şahidi ise o dönem CHP İstanbul İl başkanı olan Şinasi Öktem’di. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun babası Akif Mahmut Yazıcıoğlu ise Bakırköy CHP ilçe başkanlığı yaptı. Nikâhın kıyıldığı dönemde Bakırköy Belediye Başkan yardımcısıydı. Nikâhı yine o dönem belediye başkanı olan Ateş Ünal Erzen kıymıştı. Evlendiği sırada 25 yaşında genç bir avukat olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu Alaattin Çakıcı’nın da avukatlığını yaptı. Baba Akif Mahmutyazıcıoğlu bu konudaki sorulara oğlunun Çakıcı’nın davalarına “deneyim kazanmak için” girdiği cevabını vermişti. Benan Kocadere’den ayrılarak 2021 yılının Haziran ayında sunucu Ece Erken ile evlenen Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun bu ilişkisi de özellikle magazin basınında geniş yer almıştı. Evli oldukları sırada eşinin Ece Erken ile ilişkisi olduğunu söyleyen Benan Kocadere’nin evinin önündeki aracının camlarının Erken tarafından çekiçle kırıldığı görüntüler medyada yer almıştı. Bu olayla ilgili dava halen sürüyor. (HABER MERKEZİ)