Safranbolu'da ‘Cittaslow Sunday’ etkinliği düzenlenecek

Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanına sahip Safranbolu'da 6 Ekim Pazar günü 'Yavaşla ve Keşfet' sloganı ile 'Cittaslow Sunday' etkinliği düzenlenecek.

Abone ol

DUVAR - Tarihi han, hamam ve konaklarıyla ünlü UNESCO Miras Kenti Safranbolu'da düzenlenecek 'Cittaslow Sunday' etkinliği, 6 Ekim Pazar günü saat 9.30'da Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’ndan doğa yürüyüşüyle başlayacak.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi önünden saat 11.00'de başlayacak bisiklet turu, Karabük Bisiklet Derneği’nin (KARBİSDER) öncülüğünde gerçekleştirilecek. Bisikletseverler,  tarihi çarşı bölgesindeki Cinci Han arkasında sona erecek turda, Safranbolu’nun doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu keşfetme imkanı bulacak.

Başkan Elif Köse, "Cittaslow Sunday etkinliklerimizle, şehrimizin doğal ve tarihi güzelliklerini hep birlikte keşfetmek istiyoruz. Bu tür etkinliklerin, toplum olarak bir araya gelmemize ve şehrimizin değerlerini tanımamıza katkı sağladığını düşünüyorum. Herkesi bu keyifli günümüzde yanımızda görmekten mutluluk duyarız" dedi.