Sağ yakalanan IŞİD'liler

Reina'da 39 kişiyi öldüren Abdülgadir Masharipov'un yakalanması Türkiye'deki IŞİD operasyonlarını tekrar gündeme getirdi. Daha önce Türkiye'deki üç saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanları canlı yakalanmıştı.

Abone ol

DUVAR - Reina saldırısını düzenleyen IŞİD mensubu Abdülgadir Masharipov, dün İstanbul Esenyurt'taki bir sitede kaldığı evde yakalandı. Türkiye'de daha önce gerçekleştirilen üç saldırının doğrudan faili olan IŞİD mensupları canlı olarak yakalanmıştı.

NİĞDE SALDIRISI: 20 Mart 2014’te K.Ö.’nün yönetimindeki taksiyle İstanbul’a gitmek üzere Hatay’dan yolan çıkan Benyamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri, Ulukışla-Adana Otoyolu’nun Gedeli viyadüğünde taksiyi durdurmak isteyen güvenlik güçlerine otomatik silahlarla ateş açtı. Jandarma astsubay üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis Adem Çoban hayatını kaybetti.

Saldırıda yedi asker ve yolcu otobüsündeki bir kişi de yaralandı. Üç IŞİD militanı kamyon şoförü Turan Yaşar’ı da aracını gasp ederek öldürdü.

Çatışmada yaralanan ve tedavi için Eminlik Köyü’ndeki Acil Sağlık Merkezi’ne giden militanlardan ikisi burada, diğeri de Köşkönü köyünde yakalandı. IŞİD’lilerin üzerinden üç Kalaşnikof tüfek, üç tabanca, yedi el bombası, iki susturucu, üç kasatura, telsiz ve batarya çıktı.

Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada üç IŞİD’liye, toplam 10 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 100’er yıla yakın hapis cezası verildi.

'10 gündür siteye siyahiler geliyordu'

HDP DİYARBAKIR MİTİNGİNE BOMBA: Diyarbakır’da 5 Haziran 2015 günü yapılan HDP mitingine bombalı saldırı düzenlendi. 5 kişinin öldüğü saldırıda 210 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdikleri belirtilen IŞİD mensubu İsmail Korkmaz (35), Mustafa Kılınç (39), Orhan Gönder (20), Burhan Gök (37) tutuklandı. 4 isim hakkında  ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘nitelikli öldürme’, ‘nitelikli öldürmeye teşebbüs’ ve ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma’ suçlarından beşer kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 4 bin 101’er yıldan 6 bin 318’er yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

'Reina saldırganı suçunu kabul etti'

HDP'NİN ADANA VE MERSİN BÜROLARINA BOMBA: HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına 18 Mayıs 2015'te günü eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. 4 kişi yaralandığı saldırıyı düzenleyen IŞİD militanı Savaş Yıldız, Tel Abyad'da YPG güçleri tarafından yakalandı. (HABER MERKEZİ)

Reina katliamcısı yakalandı