Sağanak Hatay'ı vurdu: İki ilçede okullar 1 gün tatil edildi

Hatay'da sağanak yağış özellikle Antakya'da hayatı felç etti. Yollar göle döndü, depremzedelerin yaşadığı konteynerleri su bastı. Valilik Antakya ve Defne'de öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Hatay'da öğle saatlerinde başlayan yoğun sağanak, özellikle Antakya'yı vurdu.

Dereler taştı, depremzedelerin yaşadığı bazı konteyner kentleri su bastı, yollar göle döndü.

Akşam saatlerinde yağışın etkisini yitirdiği kentte belediye ekiplerinin tahliye çalışmaları sürerken Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yetkililerle bir araya geldi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Masatlı, kentte son 24 saatte yapılan 167 ihbardan 157'sinin su baskını olduğunu ifade etti.

İlgili kurumlarla okullar konusunda gerekli toplantıların yapıldığını söyleyen Masatlı, "Sadece Antakya'da belirli bölgelerde, okul müdürlerimizin de değerlendirmesini alarak yarın okullara ara vereceğiz. Bu genel bir durum değildir, sadece kısmi olarak başta Antakya'nın dağ bandını kapsamaktadır. Buralarda okullara bir gün ara vereceğiz" şeklinde konuştu.

İlerleyen saatlerde Valilikten yapılan açıklamada, "13 Mayıs'ta Antakya ve Defne ilçelerimizdeki tüm okullarımızda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

(HABER MERKEZİ)