Sağlık Çalışanları Genel Başkanı: Bingöl’de ambulans yakılmak istendi

Sağlık Çalışanları Genel Başkanı Özer, Bingöl'de yanık vakası ihbarına giden 112 ekibinin aracının önünün kesildiğini, benzin dökülerek yakılmak istendiği söyledi. Valilik ise iddiaları yalanladı.

Abone ol

Fırat Bulut

BİNGÖL - Bingöl’ün Genç ilçesinde önceki gece yanık ihbarına giden 112 ekibi, E.Ü.’nün saldırısına ve tehdidine uğradığı iddia edildi. Buna göre, E.Ü., silahla ambulansın önünü kesti, benzin dökerek ambulansı yakmaya çalıştı.

Emniyet güçlerine haber verilmesi üzerine, 112 ekibinin güvenliği sağlanarak olay yerinden ayrılmaları sağlandı.

BİNGÖL VALİLİĞİ: YAKMA TEŞEBBÜSÜ YAŞANMAMIŞTIR

Sağlık Çalışanları Genel Başkanı Menderes Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti: “Dün gece 02:40 sularında Bingöl/Genç 112 ekibine saldırıda bulunulmuştur. Ambulans durdurulmuş, benzin dökülmüş yakılmak istenmiş, ambulans kaçarken ateş edilmiştir. Meslektaşlarımız 1,5 saat köyde mahsur kalmıştır. 112 ekibimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Her defasında ‘bundan daha fazla ne olur’ dedikçe, çıta biraz daha yükseliyor. İş şiddetten çıktı, vahşete doğru ilerliyor. Sağlıkta şiddet ile ilgili düzenlemeler çözüm olmuyor. Kalıcı ce caydırıcı cezalar şart.”

Konuyla ilgili Bingöl Valiliği de yazılı açıklama yaparak, söz konusu iddiaları yalanladı. Açıklamada, “Psikolojik sorunları olduğu tespit edilen E.Ü. isimli vatandaş tarafından sağlık personeline tehdit ve hakaret içerikli ifadeler kullanılmıştır. Olayda herhangi bir şekilde silah ile ateş açma ve benzin dökerek yakma teşebbüsü yaşanmamıştır. Konuyla ilgili şüpheli şahıs hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.”