Sahiplendirme Şenliği sürüyor: 'Öldürmek için değil yaşatmak için'

İzmir'de dün başlayan Sahiplendirme Şenliği, bugün akşam saatlerinde devam edecek. Şenlik ile sokak hayvanlarına yuvalar bulunması hedefleniyor.

Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi adına düzenlenen Sahiplendirme Şenliği, 2. gününde devam ediyor.

25 Mayıs 2024'te Kültürpark'ta başlayan şenlik, bugün 16.00-21.00 saatlerinde yapılacak. 

Ahşap Sahne'de gerçekleştirilecek buluşmaya, saat 17.00’de Doç. Dr. Hakan Yurdanur “Hayvan Hakları” konulu söyleşi, 19.00’da Dr. Ülkümen Rodoplu “Evcil Hayvanların Sağlığımıza Etkileri” başlıklı konuşmasıyla eşlik edecek.

Şenliğin dün gerçekleşen açılışında söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın mesajını paylaşarak başladı. Tugay, mesajında Karşıyaka'daki sahipsiz köpeklerin kısırlaştırılması uygulamalarının İzmir geneline yayılacağını ifade etti. 

'ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL YAŞATMAK İÇİN VARIZ'

Yıldır ise, "Sokak hayvanlarının itlaf edilmelerinden bahsetmek büyük bir vicdansızlıktır. Bugün hayvanların hakları için mücadele ediyoruz. Doğada olan bütün varlıklar için mücadele etmeyi kendimize görev biliriz. Öldürmek için değil yaşatmak için varız” dedi.

Açılış konuşmasında söz alan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sokak hayvanları için yürüttükleri kısırlaştırma çalışmalarından söz ederek “Sokak hayvanları için mobil araçlarımızla sokakta bakım hizmeti vermeye ve 'Satın alma, Sahiplen!' mottosuyla onlara birer yuva bulmaya devam edeceğiz" dedi.

Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) Kurucusu Funda Bonomo da "Hep birlikte çok sayıda kedi ve köpek dostumuzu ömürlük mutlu yuvalarına kavuşturacağımız keyifli iki gün geçirmek dileğiyle" diye konuştu.