Sahte parfüm operasyonu: 464 bin şişe

İstanbul'daki operasyonda, 464 bin şişe ve 2 bin 825 litre sahte parfüme el konuldu. Piyasaya yaygın olarak sahte parfüm sürüldüğü, yurtdışına dahi satış yapıldığı belirtiliyor. Peki sahte parfüm nasıl anlaşılır, nelere dikkat etmek gerekir?

Abone ol

DUVAR - İstanbul polisi, Başakşehir ve Küçükçekmece'de 9 adrese eş zamanlı baskın yaparak, 4 kişiyi gözaltına aldı. AA'nın haberine göre adreslerde yapılan aramada, sahte olduğu belirlenen 464 bin 23 şişe ve 2 bin 825 litre parfüm, 100 litre saf alkol, 2 parfüm dolum ve kapak takma makinesi ile 976 bin 571 parfüm kutusu, kapağı, valfi ve etiketi bulundu.

İstanbul'da ağustos ayında yapılan operasyonda da 3 ton sahte parfüme el konulmuştu.

YURTDIŞINA DA SATILIYOR

Son yıllarda piyasaya yaygın olarak sahte parfüm sürüldüğü, yurtdışına dahi yüklü miktarlarda satış yapıldığı belirtiliyor. Kapalıçarşı'da görülen taklit ürün dükkanlarının ise son zamanlarda Mahmutpaşa'da da yaygın olarak açıldığı görülüyor. 

SAHTE PARFÜM NASIL ANLAŞILIR?

🔸Gerçek parfümlerin seri numarası hem kutusuna hem de şişesine işlenmiştir. Seri numarası her ikisinde birden yazmayan ya da farklı numaralar yazan parfüm sahtedir. Parfüm gerçek fiyatının çok altında satılıyorsa da sahte olma ihtimali yüksektir.

🔸Parfümü beyaz bir peçeteye sıkın ve iz bırakıp bırakmadığını kontrol edin. Sahte parfüm içerdiği renklendiriciler nedeniyle iz bırakacaktır.

🔸Orijinal ve sahte parfüm arasında renk farkı vardır. Ünlü markalar parfümlerinde çok fazla renklendirici kullanmaz.

🔸Parfümü sıktığınızda kokusu kısa süre (1-2 saat) içinde uçuyorsa ve ekşiyorsa ya da tüm kokuları anında alıyor ve algılayabiliyorsanız, o parfüm de sahtedir. Orijinali farklı sürelerde kendini gösterir.

🔸Orijinal parfümlerin kutusu ve kapak simetriği kusursuz, yazıları parlaktır. Karton kalitesizse ürün sahtedir. (HABER MERKEZİ)