Sahte polis kimliğiyle dolandırıcılık

Sahte polis kimliğiyle araçları durdurup para alan, gittikleri evlerde de bazı eşyalara el koyan 6 dolandırıcı tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul’da bazı kişilerin sahte polis kimlikleriyle gittikleri evlerde, "terör örgütü listesinde adınız var" diyerek arama yaptıkları ve paralarla, bazı eşyalara el koydukları şikayeti üzerine çalışma başlatıldı.

Yapılan araştırmada, aynı kişilerin bu yöntemle durdurdukları bazı araçlardaki kişilere de kimlik kontrolü yaptıkları ve kimlikleri geri vermek için para aldıkları da belirlendi. Kimlikleri tespit edilenlerden 6 kişi yakalandı.

polis gibi davranarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bazı şüphelilerin sahte polis kimlikleriyle girdikleri evlerdeki kişilere "terör örgütü listesinde adınız var" diyerek arama yaptıkları ikametlerinden bazı eşyaları aldıkları ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Yapılan araştırmada bu yöntemle durdurdukları bazı araçlardaki kişilere kimlik kontrolü yaptıkları ve kimlikleri geri vermek için para aldıkları belirtilen şüphelilerin adreslerini belirleyen polis, operasyon düzenledi.

Davut M. (34), Javad J. (31), Nadir H. (34), Sara C. (27), Nergiz H. (49) ve Yasin H, (30) ifadelerinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Şüphelilerin bu yöntemle 10 farklı olayda yaklaşık 1 milyon lira dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. (İSTANBUL-AA)