Sahte polis kimliğiyle soygun yaptılar, gerçek kimliklerini düşürünce yakalandılar

İstanbul Zeytinburnu'nda üç kişi kendilerini polis olarak tanıtıp girdikleri iş yerinde 100 bin euroluk soygun yaptı. Şüpheliler cebinde kimlik ve telefon bulunan montlarını düşürünce yakalandı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Zeytinburnu'nda sivil giyimli üç kişi kendilerini polis olarak tanıtarak A.O.'ya ait iş yerine girdi. Gelen kişilerin ellerindeki arama kararını göstererek işyerinde arama yapmaya başladıklarını anlatan A.O., şüphelilerin kasadaki 100 bin euroyu alması üzerine şüphelendiğini anlattı. A.O.'nun karşı çıkması üzerine üç kişi kaçtı. Boğuşma sırasında ise şüphelilerden biri montunu düşürdü. 

DHA'nın haberine göre Polis, düşürülen montun içinde bir kimlik ve cep telefonunu buldu. Yapılan soruşturma sonucu kimlikleri tespit edilen 3 şüpheli polis tarafından Gaziosmanpaşa'da yapılan operasyonla gözaltına alındı.

 Şüpheliler Ali Ö. (21), Amir K.(33), Ömer M.A. (35)'in sorguları Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğinde yapıldı. Kuryelik yaptığı öğrenilen Ali Ö.'nün daha önceden 3 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden Ali Ö. ve Ömer M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Serbest kalan yabancı uyruklu Amır K. ise sınır dışı edilmek üzere Sultangazi Polis Merkezi amirliğine teslim edildi. (HABER MERKEZİ)