Şair Çayan Okuduci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İstanbul'da gözaltına alınan yazar, şair ve çevirmen Çayan Okuduci, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı. Okuduci'nin, Siirt'te başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'da yaşayan şair ve çevirmen Çayan Okuduci, dün İstanbul'un Şişli ilçesinde saat 16.30 sıralarında ters kelepçe takılarak gözaltına alındı ve Aksaray Polis Merkezi'ne götürüldü. Okuduci, bugün çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Avukatının verdiği bilgiye göre Okuduci, 2014 yılında Siirt'te Roboski eylemlerine katıldığı gerekçesiyle Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Siirt'teki mahkemeye ifade veren Okuduci, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

ÇAYAN OKUDUCİ KİMDİR?

1986'da Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğdu. İlk orta ve liseyi Diyarbakır'da tamamladı. Şiirleri çeşitli dergilerde ve fanzinlerde yayımlandı. İlk şiir kitabı Yeniden Doğmak İçin 2014 yılında okurla buluştu. Üç şiir kitabı ve bir de seçme şiirlerden oluşan çevirisi bulunan Okuduci, Kürt edebiyatıyla ilgili yazılar yazıyor.